Tips tegen een vermoeide blik
Donkere kringen, wallen; een vermoeide blik is voor niemand leuk. Een paar nachten goed slapen doet wonderen. Normaal gesproken dan. Want wat als je prima slaapt, maar toch continu te horen krijgt dat je er zo moe uitziet? Dan zijn er andere tips tegen een vermoeide blik die je misschien kunnen helpen.
Laten we beginnen bij de oorzaak, voor we doorgaan naar de oplossing. Net als veel huidproblemen, is een vermoeide blik vaak een resultaat van huidveroudering. Rond je 25e vermindert het gehalte aan elastine en collageen in je huid. Dit zijn de twee middelen die je huid soepel en vol houden. Geen wonder dus dat je huid er minder goed uit gaat zien naarmate dat gehalte verminderd.
Dát het verminderd, daar kun je weinig aan doen. Maar die vermoeide huid kun je wel een upgrade geven. Bekijk de tips.
Hydrateren
Het belangrijkste tegen een slechte huid in het algemeen is: hydrateren. Van binnen en van buiten. Drink dus zeker rond de twee liter water per dag en smeer met een hydraterende crème. Kies dan ook voor een crème die rijk is aan antioxidanten. Die zorgen ervoor dat je huid weerbaarder is voor invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen, parfum en andere stoffen die schadelijk zijn voor je huid.
De juiste vitamines
Ook het gebruiken van de juiste vitamines helpt tegen huidveroudering en daarbij tegen een vermoeide huid. Dat betekent voldoende groente en fruit eten! Ook hier geldt dat je daarnaast vitamines kunt smeren. Zo is vitamine A één van de belangrijkste vitamines tegen huidveroudering. Een goed, puur serum met een hoog gehalte vitamine A kan daarom wonderen doen. Ook vitamine C en vitamine B3, ook wel bekend als niacinamide, helpen je huid om soepel te blijven.
Exfoliëren
Een laatste product tegen een vermoeide huid is een goede exfoliant op basis van zuren, dus geen scrub want die beschadigt je huid. Een exfoliant verwijderd dode huidcellen en verbeterd het vochtgehalte in je huid. Gebruik niet elke dag een exfoliant, maar ongeveer twee keer per week. En kies er één die geschikt is voor jouw huidtype. Dit kun je het beste even testen op een stukje huid, voor je het op je complete gezicht smeert.
Peeling
Wil je je huid in één keer een flinke boost geven? Dan kun je kiezen voor een chemische peeling. Er wordt dan een chemische vloeistof aangebracht op je huid die je huid een beetje beschadigd. Dat klinkt contraproductief, maar het zorgt er juist voor dat de huid aangezet wordt om nieuwe cellen te maken. Goed om te weten: een chemische peeling is niet voor iedere huid geschikt. Zorg er daarom voor dat je deze laat uitvoeren in een goede kliniek en je je laat voorlichten door een specialist.
Fillers tegen vermoeide huid
Heb je last van flinke wallen? Of een slappe huid onder de ogen? Dan zijn het fillers die wonderen doen. Kies bijvoorbeeld voor een traangootfiller om de huid onder je ogen weer wat meer volume te geven en de huid te verstevigen. Ook hier geldt: een goede specialist denkt met je mee en vertelt je wat de beste optie is voor het resultaat dat je wilt behalen.
Botox
Die optie kan bijvoorbeeld ook botox zijn, in plaats van fillers. Botox helpt bijvoorbeeld bij hangende wenkbrauwen en een frons. Het zorgt ervoor dat je de communicatie tussen de zenuw en de spier wordt slap gelegd, waardoor je de huid niet meer continu kunt aanspannen. Wederom: zorg voor een goede specialist die je kan vertellen wat voor jou het beste werkt.
Hoe je die specialist vindt? Vergelijk onafhankelijk reviews over klinieken en vind er één bij jou in de buurt. Goed om te weten: na je vergelijking kun je via het profiel van de door jou gekozen kliniek gelijk een afspraak maken voor een eerste consult. Wel zo makkelijk.