16 september 2024

In 5 stappen een kliniek vinden voor jouw facial

Facials heb je in verschillende soorten en maten, maar ze hebben ook iets gemeen: het is een behandeling voor je gezicht. En omdat het gaat om je gezicht is het extra belangrijk dat de behandeling goed uitgevoerd wordt. Maar hoe vind je de juiste specialist? Met dit stappenplan kom je een heel eind. 

Of je nu kiest voor microneedling, Profhilo, een chemische peeling of Tixel; een huidbehandeling luistert nogal nauw. Dat komt omdat iedere behandeling wordt afgestemd op jouw huid. Iedere huid is verschillend dus alleen een specialist kan bepalen welke dosis jij nodig hebt. Het is bij een facial daarom extra belangrijk dat je de goede kiest. We helpen je op weg.

Vraag vrienden en familie

Mond-tot-mondreclame is niet voor niets het beste. Zo hoor je uit eerste hand - of eigenlijk mond - hoe een bepaalde kliniek of specialist is bevallen. Je weet zeker dat het een betrouwbare mening is, want je kent en vertrouwt degene die het je vertelt. Vraag niet alleen naar het resultaat, maar bijvoorbeeld ook naar de service, sfeer en hygiëne.

Bekijk online ervaringen en voor- en nafoto’s

Heb je niemand in de buurt die eerder een facial heeft laten doen? Zoek dan online. Maar denk er dan wel aan dat je checkt of de reviews die je vindt echt zijn, zoals op KliniekErvaringen.nl. En bekijk direct de voor- en nafoto’s. Zo krijg je een goed beeld van wat je bij een kliniek kunt bereiken.

Controleer keurmerken en certificering

Zorg ervoor dat de specialisten in de kliniek gecertificeerd zijn en over de juiste opleiding en ervaring beschikken. Dit kun je vaak vinden op de website van de kliniek of door telefonisch contact op te nemen. Bekijk hier hoe het precies zit met keurmerken en brancheorganisaties voor cosmetische klinieken.

Let op hygiëne en veiligheid

Een goede kliniek moet schoon, georganiseerd en professioneel ogen. Let daarom altijd op het gebruik van steriele instrumenten en de algemene hygiëne van de behandelruimtes. Heeft iedereen bijvoorbeeld handschoenen aan? En wordt gebruikte apparatuur goed schoongemaakt?

Plan een eerste consult in

Bij veel klinieken kun je een gratis eerste consult inplannen. Dit is een uitgelezen kans om de sfeer te proeven, vragen te stellen en te beoordelen of de kliniek bij je past voordat je een behandeling boekt. Bevalt het niet? Dan probeer je een andere kliniek of specialist. Bekijk hier alle klinieken voor facials bij jou in de buurt.

Deel het artikel: