Maaike’s buikwandcorrectie: “Ik ben verrast door het resultaat!”
Een slappe buik na twee zwangerschappen, moet je dat maar gewoon accepteren? Nee, dacht Maaike. Ze riep de hulp in van een cosmetisch arts en koos voor een buikwandcorrectie. Om andere vrouwen te inspireren en een hart onder de riem te steken, deelt ze haar verhaal.
Als 35-jarige moeder van twee kinderen had Maaike last van overtollig vel op haar buik. “Een slappe hangbuik”, noemt ze het zelf. “Ik lach er nu een beetje om, maar het zat me echt enorm in de weg.” Ondanks een streng sportregime en ditto dieet, raakt ze de buik namelijk niet kwijt.
Dat ligt niet aan haar, en er zijn veel vrouwen net als haar die hetzelfde probleem hebben. Een zwangerschap rekt de huid zodanig uit dat deze soms niet helemaal meer in de oude staat terugkomt. Vaak gaat het dus ook niet om overtollig vet, maar echt om een te slappe huid. Je kunt dan dus trainen wat je wilt, het helpt niet.
Kiezen voor een buikwandcorrectie
Na veel research en een eerste consult bij een specialist, besluit Maaike uiteindelijk om voor een buikwandcorrectie te gaan. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de overtollige huid wordt weggehaald en de spieren strakker worden gemaakt.
“Ik vond het best een pittige beslissing”, vertelt Maaike. “Vooral omdat de specialist me al had gewaarschuwd dat het herstel niet makkelijk zou zijn met twee kinderen om je heen. Dat heb ik zeker meegenomen in mijn afweging, maar uiteindelijk heb ik toch besloten het te doen. Dit lichaam moet nog flink wat jaren mee, ik was niet van plan om die buik continu in de weg te laten zitten.”
De dag van de operatie
Op een dinsdag in november is het zover. In Maaikes geval wordt de buikwandcorrectie onder narcose uitgevoerd. Dat is een algehele verdoving, dus ze merkt er niets van. Het betekent wel dat ze na de ingreep even in het ziekenhuis moet blijven. “Toen ik wakker werd, had ik nog niet echt pijn, maar ik was wel een beetje wazig”, legt ze uit. Dat komt door de narcose.
Na wat extra onderzoeken mag ze naar huis. “Ze waren allemaal heel lief voor me in de kliniek, maar toch was ik blij dat ik naar huis kon.” Helaas heeft Maaike op dat punt het zwaarste nog niet achter de rug. Het herstelproces na een buikwandcorrectie is namelijk niet niks.
“Wat dat betreft klopte het wel waar de specialist me van tevoren voor had gewaarschuwd”, knikt Maaike. “Ik mocht bijna niks. Niet tillen, heel voorzichtig lopen en weinig bewegen. Daarnaast moest ik de hele tijd een soort drukverband om. Het was allemaal niet ideaal met twee kleine kinderen. Gelukkig had ik wel extra medicatie meegekregen van de kliniek, tegen de pijn.”
Verrast met het resultaat
Een aantal weken na de operatie gaat Maaike opnieuw op consult bij de specialist die haar geopereerd heeft. Hij is tevreden over het resultaat en - belangrijker nog - Maaike ook. “Mijn buik is strakker en steviger en ik voelde me al veel zelfverzekerder. Dat werd eigenlijk alleen maar meer, naarmate de littekens ook wat minder zichtbaar werden.”
Nu, een aantal maanden na de buikwandcorrectie, is Maaike ontzettend blij dat ze heeft gekozen voor deze behandeling. “Het klinkt gek, maar ik geniet eigenlijk meer van alles. Ik kan weer sporten zonder dat ik continu die buik voel bewegen en tijdens het spelen met de kinderen zit het ook niet meer in de weg. Het is natuurlijk geen magische ingreep die zomaar je buik doet verdwijnen, maar het is alle pijn en kosten meer dan waard.”
Inspiratie voor andere moeders
Maaike wilde haar verhaal aan ons vertellen om andere moeders te inspireren. “Niet per se om een buikwandcorrectie te nemen, maar wel om te zeggen: je bent niet alleen. Het is helemaal niet gek dat je je na je zwangerschap niet meer helemaal thuis voelt in je eigen lichaam. En je kunt er wat aan doen. Of dat nu een buikwandcorrectie is, een volledige mommy make-over of iets anders. Praten met een specialist kan altijd. Cijfer jezelf niet weg!”
Lees hier meer informatie over verschillende cosmetische behandelingen, inclusief voor- en nafoto’s en reviews van mensen die je voorgingen, zoals Maaike. Of maak gelijk een afspraak met een kliniek bij jou in de buurt.