27 maart 2023

De buikwandcorrectie-ervaring van Sonja

Sonja viel 35 kilo af door keihard te sporten en goed te letten op haar voeding. Toch was ze niet tevreden met het resultaat. De verloren kilo’s leverden haar namelijk wel flink wat overtollige huid op. En die wilde ze weg hebben. Tijd voor een buikwandcorrectie.

“Het klinkt zo simpel, maar zo simpel was het natuurlijk niet”, vertelt Sonja. Ze begint bij het begin. “Ik ben nooit heel dun geweest, maar na twee zwangerschappen zat er bijna veertig kilo aan. Die moest eraf. Ik voelde me niet meer fijn, durfde niet in bikini en vond mezelf zelfs in normale kleding niet meer mooi.” 

Afvallen dus. En dat doet ze. Sonja sport drie keer per week en let goed op wat ze eet. “Na een jaar had ik het gewicht eraf, wat overbleef was alleen niet veel beter.” Nu ze zoveel gewicht kwijt is, heeft ze namelijk last van overtollig vel. De huid is niet elastisch genoeg om zoveel gewichtsverlies op te vangen.

De oplossing: een buikwandcorrectie

“Ik begon te Googelen: wat doe je aan overtollige huid. Ik vond weinig tips die zo’n rigoureus resultaat beloofden als ik nodig had. Behalve de buikwandcorrectie. Geen simpele ingreep dus ik ging niet gelijk overstag.” Wel plant Sonja een eerste consult in bij een cosmetische kliniek bij haar in de buurt. 

Daar laten ze haar zien wat een buikwandcorrectie voor resultaat op kan leveren. “Ja, toen was ik wel om. Dat was precies wat ik wilde. Ze vertelden me daarna pas dat het best een ingrijpende operatie is. Het maakte me al niet meer uit. Plan die operatie maar in!” 

“Wat een pijn”

Twee maanden later kan Sonja al terecht. Op de dag van de operatie komt ze aan in de kliniek en worden nog wat laatste tests gedaan. “Daarna ging ik onder narcose. Het ging eigenlijk allemaal heel snel. Voor ik het wist werd ik wakker op de uitslaapkamer.” Ze krijgt dan nog pijnstillers en voelt zich prima. 

Dat verandert de volgende dag. “Wat een pijn! Ik kon nauwelijks bewegen. Gelukkig had mijn man de eerste dagen nadat ik uit het ziekenhuis kwam vrij genomen om voor de kinderen te zorgen. Uiteindelijk is hij bijna twee weken bij mij thuis geweest, pas daarna ging het wat beter. Ondanks dat ze me in de kliniek vooraf vertelden dat het herstel best zwaar kan zijn, heb ik het wel onderschat. Lachen, niezen, poepen; alles deed zeer.”

Het resultaat: weer in bikini!

De herstelperiode was een flinke tegenvaller voor Sonja, dus hoe zit het nu met het resultaat? “Daar ben ik wel blij mee! De operatie is nu bijna een half jaar geleden en ik heb de eerste bikini al in de kast liggen. De eerste maanden na de operatie was ik nog helemaal opgezwollen. Inmiddels is dat helemaal weggetrokken, alleen de littekens zijn nog vrij rood. Volgens de specialist trekt dat vanzelf weg. Maar al zou dat niet zo zijn, dan nog ben ik heel blij dat ik deze stap gezet heb.

Ben je ook benieuwd naar wat een buikwandcorrectie voor jou kan betekenen? Vergelijk klinieken voor buikwandcorrecties en plan direct een eerste consult in via hun profielpagina. Dat is altijd vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Zo kun je ongedwongen je vragen stellen aan een specialist.

33 Buikwandcorrectie klinieken
Deel het artikel: