6 misverstanden over lipfillers
Ze zijn mateloos populair: lipfillers. Mede door influencers en BN’ers die er tegenwoordig openlijk voor uitkomen ze te hebben. En doordat het aanbod steeds groter wordt. Toch zweven er nog een hoop vooroordelen rond over deze cosmetische ingreep. Hoog tijd om die eens te ontkrachten, dachten we zo.
Tijdens een behandeling met lipfillers wordt er een soort gel van hyaluronzuur in je lippen gespoten. Dit is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je lippen er groter en voller uit komen te zien.
Fillers zijn hetzelfde als botox
Nee, zeker niet. Botox is een afkorting van botuline toxine. Een eiwit dat de communicatie tussen de spier en de zenuw stillegt. Hierdoor kun je de spieren niet meer aanspannen en verminderen rimpels. Fillers bestaan uit hyaluronzuur. Hoewel ze beiden dus met een naald geïnjecteerd worden, verschillen botox en fillers behoorlijk van elkaar.
Het is een nieuwe behandeling
Er wordt de laatste jaren steeds vaker over lipfillers geschreven in de media. En we zien ze vaker in het straatbeeld verschijnen. Toch is het zeker geen nieuwe behandeling. Sterker nog, lipvergrotingen worden al gedaan sinds de negentiende eeuw. Toen waren het nog niet de geavanceerde fillers van tegenwoordig.
Lipfillers zijn gevaarlijk
Tegenwoordig zijn lipfillers niet meer zo omstreden én niet meer zo gevaarlijk. Als de goede filler gebruikt wordt ten minsten. Hyaluronzuur is uitgebreid getest en veilig verklaard. Maar er zijn verschillende merken op de markt en door schimmige klinieken wordt nog wel eens een ander middel toegevoegd om de filler goedkoper te maken. Het is daarom belangrijk dat je een goede specialist en kliniek kiest. Ook voor een ogenschijnlijk simpele behandeling als lipfillers. Vergelijk klinieken voor lipfillers.
Lipfillers zijn permanent
Over gevaarlijke lipfillers gesproken, permanente lipfillers zijn dat wel. Die zijn sinds 2015 dan ook verboden in Nederland. Tegenwoordig zijn het dus altijd tijdelijke fillers die gebruikt worden bij een behandeling. Doordat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, breekt je lichaam het ook zelf weer af. Bij de een duurt dat langer dan bij de ander, over het algemeen houdt het resultaat ongeveer een jaar aan.
Ben je zo ontevreden over het resultaat dat je niet zo lang wilt wachten? Je kunt lipfillers laten verwijderen met behulp van hyaluronidase. Dit middel wordt op dezelfde plek in de lippen gespoten en zorgt ervoor dat hyaluronzuur sneller afgebroken wordt en oplost. Zo hebben je lippen snel weer hun oude vorm terug.
Je lijkt er jonger door
Nee, helaas. Lipfillers doen veel voor je gezicht, maar je lijkt niet jonger door alleen je lippen te laten doen. Je kunt wel jonger lijken door bijvoorbeeld fillers op andere plekken in je gezicht te gebruiken, tegen rimpels. Een specialist kan je hierover goed adviseren tijdens een eerste consult.
Het plaatsen van lipfillers doet zeer
De aanblik van die grote naalden in je lippen doet je misschien huiveren. Dat moet wel zeer doen! Maar dat valt dus mee. Hoewel pijn relatief is en we je niet kunnen beloven dat het géén zeer doet, is het lang zo pijnlijk niet als je zult denken. Er wordt vooraf namelijk een verdovende crème op je lippen gesmeerd. En hoewel die naalden er groot uitzien, zijn ze flinterdun en gaan ze makkelijk de huid in.
Heb je nou meer vragen over lipfillers die je graag beantwoord wil? Plan dan een eerste consult in. Je krijgt dan alle tijd om de vragen te stellen die je hebt. Vergelijk onafhankelijke reviews, vind eenkliniek voor lipfillersbij jou in de buurt en maak direct een afspraak.