5 veelgestelde vragen over lipfillers
Het is een van de meest besproken cosmetische behandelingen op social media: lipfillers. En dat maakt het soms lastig om te ontdekken welke informatie die je tegenkomt waar is en welke niet. Daar zijn wij voor.
Lipfillers bestaan grotendeels uit hyaluronzuur en worden met een dunne naald in je lippen gespoten. Hyaluronzuur houdt vocht vast en zorgt er zo voor dat je lippen een stuk voller lijken dan ze zijn.
Hoe krijg je een natuurlijk resultaat?
Dat is een goede vraag, want het is wel fijn als je lippen nog in verhouding staan tot je gezicht. Het belangrijkste voor een goed en natuurlijk resultaat is een goede specialist. Iemand met ervaring die precies weet hoeveel lipfiller er nodig is en op welke plek om het door jou beoogde resultaat te behalen.
Het is slim om foto’s mee te nemen naar het eerste consult dat je hebt met de specialist. Zo weet je zeker dat je allebei over hetzelfde resultaat praat.
Hoeveel ml lipfiller heb ik nodig?
Dat ligt heel erg aan hoe jouw lippen eruit zien en het resultaat dat je wilt behalen. Vaak is 0,5 tot 1 millimeter lipfiller al voldoende om je lippen er voller uit te laten zien. Voor dat natuurlijke resultaat dus.
Wat is de prijs van lipfillers?
Dit verschilt per kliniek en hoeveel milliliter er nodig is om je lippen op te vullen. Ook het soort filler, het merk, verschilt in prijs. De prijs van lipfillers is gemiddeld tussen de 200 en 600 euro per milliliter. Een fors prijsverschil dus prijzen vergelijken kan zeker nuttig zijn. Maar laat je niet alleen leiden door een lagere prijs, het belangrijkste is dat je een goede specialist en kliniek kiest, voor het beste resultaat.
Hoe zit het met de nazorg?
De specialist vertelt je tijdens het eerste consult wat je voor en na de behandeling het beste wel en niet kunt doen. Ook direct na de behandeling zal hij of zij dat nog herhalen. Het belangrijkste is dat je je lippen na de behandeling zoveel mogelijk met rust laat. Niet zoenen en niet te veel aan zitten dus. Lipfillers masseren is ook niet verstandig.
Wat als het mislukt?
Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat een behandeling met lipfillers mislukt. Vervelend, maar je kunt lipfillers gelukkig weer verwijderen. Dit gebeurt door de fillers op te lossen. Er wordt dan een ander middel in je lippen gespoten dat het hyaluronzuur afbreekt.
Voorkomen is beter dan genezen en dus kun je het beste een ervaren specialist bij een goede kliniek uitkiezen. Je vindt een kliniek voor lipfillers bij jou in de buurt en lees direct de bijbehorende reviews, onafhankelijke reviews van echte klanten. Wil je een eerste consult inplannen of een prijsaanvraag doen? Dat kan ook direct.