23 januari 2023

Voorbereiden op laserontharen: zo doe je dat

Gladde benen, oksels zonder stoppels en geen rode bultjes op je bikinilijn. Laserontharen is dé oplossing tegen vervelende bijwerkingen van scheren en epileren. Maar wat is de beste voorbereiding op laserontharen? Hoe zorg je voor het beste resultaat? Lees snel verder.

Scheren zorgt vaak voor een geïrriteerde huid en van epileren krijg je ingegroeide haartjes. Na lang twijfelen en sparen - want goedkoop is het niet - heb je een afspraak gemaakt voor een laserbehandeling. Door middel van een laser worden de haartjes op de huid behandeld en vallen ze uit. Ze komen niet meer terug. Fijn! 

Maar we zeiden het al, een behandeling laserontharen is niet goedkoop. En vaak heb je zes tot acht behandelingen nodig. Een goede voorbereiding kan je helpen om sneller en beter resultaat te behalen. Dus wat moet je wel of juist niet doen?

Niet epileren

Maak je normaal gesproken gebruik van een epilady of pincet om de haartjes te verwijderen? Stop daar dan direct mee. Hiermee trek je de haren namelijk inclusief haarzakje uit de huid en zonder dat haarzakje werkt de laser niet meer. Daarom moet je vier weken voor de eerste laserbehandeling stoppen met epileren. 

Wel scheren

Ja, dat klinkt misschien wat tegenstrijdig. Toch mag je wel gewoon je haartjes wegscheren voor en tussen de behandelingen in. Zo hoef je in ieder geval niet als een echte yeti door het leven. 

Niet in de zon

Gladde benen worden gemaakt in de winter. Tussen laserbehandelingen door is het namelijk niet verstandig om in de zon te gaan. Laseren maakt je huid namelijk een stuk gevoeliger door de zon. Kom je toch in de zon? Smeer je dan iedere twee uur in met een zonnebrand die minstens een spf van 30 heeft. 

Niet onder de zonnebank

Een logisch gevolg na het bovenstaande punt is de zonnebank. Omdat de straling van de zonnebank vaak nog heftiger is dan van de zon, kun je die tijdens de laserperiode beter vermijden. 

Niet zelfbruinen

Het heeft weinig met uv-stralen te maken, toch is het verstandig om ook de zelfbruiner even links te laten liggen. Hoe groter het contrast tussen de haartjes en jouw huid, hoe beter de laser zijn werk kan doen. Komen die melkflessen toch nog van pas! 

Wel paracetamol slikken

We gaan eerlijk zijn: laserontharen kan pijnlijk zijn. Hoe hoger de intensiteit van de laser, hoe beter het resultaat, maar ook hoe gevoeliger het is voor je huid. Ben je bang dat je te veel pijn hebt? Neem dan vooraf een paracetamol. Denk eraan dat je geen ontstekingsremmers slikt, zoals aspirine of ibuprofen, omdat deze een bloedverdunnende werking hebben.

Ben je op zoek naar een kliniek voor laserontharen? Er zijn tegenwoordig een hoop aanbieders voor een laserbehandeling. Vergelijk daarom onafhankelijke reviews met elkaar en maak direct een afspraak voor een eerste consult. Zo weet je dat je de goede kliniek te pakken hebt.

129 Laserontharen klinieken
Deel het artikel: