Tixel: veelgestelde vragen beantwoord
Het is dé nieuwe behandeling tegen rimpels in je gezicht, zonder dat er een naald aan te pas komt. Tixel. Door de huid een paar seconden te verhitten wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Het resultaat? Een strakkere huid met minder rimpels. Hoog tijd om deze nieuwe technologie eens onder de loep te leggen.
Tixel is tegenwoordig enorm populair en dat snappen we wel. Het zorgt namelijk voor een jongere huid met minder rimpels, zonder dat er iets in je huid gespoten wordt. Geen botox of fillers dus. En het werkt niet alleen tegen rimpels, maar bijvoorbeeld ook tegen pigmentvlekken, littekens en zelfs striae.
Hoe werkt Tixel?
De belangrijkste vraag, want hoe werkt dat dan precies? De Tixel is een apparaatje met kleine titanium pinnetjes dat op de huid geplaatst wordt en gecontroleerde warmte afgeeft. Hierdoor wordt je huid als het ware beschadigd en gestimuleerd om zichzelf te herstellen door middel van collageen en elastine.
Op welke plekken kun je Tixel gebruiken?
Dit kan in principe op iedere plek waar je de huid wilt verbeteren. De meest voor de hand liggende plek is het gezicht, maar bijvoorbeeld ook de hals, knieën, heupen en decolleté kunnen behandeld worden.
Na hoeveel behandelingen zie ik resultaat?
Je ziet direct na een Tixel-behandeling resultaat, de huid is eigenlijk gelijk verbeterd. Voor het meest optimale resultaat worden vaak drie tot vier behandelingen aangeraden. Maar dit is afhankelijk van jouw situatie en jouw huidprobleem. Striae heeft bijvoorbeeld een intensievere behandeling nodig dan oppervlakkige rimpeltjes.
Is het resultaat van Tixel blijvend?
Niet helemaal. Omdat huidveroudering een continu proces is, kunnen bijvoorbeeld rimpeltjes of slappe huid weer terugkomen. Om een optimaal resultaat te behalen en te behouden, wordt aangeraden om ongeveer een keer per jaar een onderhoudsbehandeling in te plannen.
Hoe verzorg ik mijn huid na een behandeling?
De eerste dagen kan je huid rood en schilferig zijn, na ongeveer een week ben je volledig hersteld van een Tixel-behandeling. Wel is het verstandig om je huid dan nog goed te hydrateren met een goede dag- en nachtcreme. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk uit de zon te blijven, Tixel is dus geen goede behandeling val voor je op zonvakantie gaat. Kom je toch in zonnige gebieden? Smeer altijd met een spf van minstens 30, ook als je in de schaduw blijft.
Is Tixel veilig?
Jazeker. Het is een volledig goedgekeurde behandeling en voldoet aan de Nederlandse veiligheidseisen. Wel is het belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een gekwalificeerde specialist. Iemand die de juiste opleiding en ervaring heeft om jou te behandelen. Kies ook altijd voor een eerste consult, voor je de daadwerkelijke behandeling ondergaat. Zo krijg je de kans om de specialist te leren kennen en al je vragen te stellen.
Een goede kliniek voor Tixel vind je onder andere door onafhankelijke reviews te lezen. Zo weet je hoe anderen die eerder eenzelfde behandeling lieten doen bij deze kliniek het hebben ervaren. Bekijk hier alle klinieken die een Tixel-behandeling uitvoeren, vind er een bij jou in de buurt en plan gelijk een eerste consult in.