14 juli 2023

Onderkin weg met Liposuctie - Lipolaser

Een van de moeilijkste plekken om ongewenst vet te verliezen middels een dieet of lichaamsbeweging is de hals en dan met name de onderkin. Het is ten eerste genetisch bepaald of je hier aanleg voor hebt en daarbij het resultaat van huidverslapping en vermindering van elasticiteit naarmate je ouder wordt.

Wanneer we het hebben over liposuctie, schrikt dat sommige mensen af omdat ze gelijk denken aan een zware chirurgische ingreep. Wat als we jou vertellen dat er een hele mooie combinatiebehandeling bestaat, waarmee we middels een kleine ingreep - zonder te snijden - heel precies jouw hals en kaaklijn zijn oorspronkelijke vorm weer kunnen geven? Dit kan namelijk door krachtige liposuctie te combineren met de verfijnde lipolaser.

Lipolyse laserbehandeling

Lipolaser is de afkorting van lipolyse laserbehandeling, een innovatieve technologie voor vetverwijdering. De speciale laserstraal zorgt ervoor dat onderhuids warmte afgegeven wordt om alleen het vetweefsel te beschadigen, waardoor het vet vloeibaar wordt. Dit vet kan vervolgens door middel van een fijne liposuctie via een aantal prikgaatjes voorzichtig, eenvoudig en pijnloos onder plaatselijke verdoving verwijderd worden. 

Het is een minimale ingreep voor het effectief verwijderen een onderkin met een korte hersteltijd van ongeveer een week, waarbij de gaatjes meestal niet eens gehecht hoeven te worden. Een voordeel van de lipolaser is ook dat het de huid verstevigd door de stimulatie van collageenproductie en dus strakker maakt.

Liposuctie of lipolyse?

Liposuctie is een beproefde methode om overtollig vetweefsel weg te zuigen op specifieke gebieden van het lichaam, wat veel mensen qua naam zullen herkennen. 

Een kliniek die bekend staat om liposuctie én lipolyse is Skin+Surgery Clinics. Zij richten zich met  liposuctie voornamelijk op de probleemgebieden, zoals de hals en de onderkin. Liposuctie is echter niet geschikt voor mensen met overgewicht om snel vet te verliezen. Het is een precisietechniek, waarbij heel specifiek vet verwijderd wordt om je gezicht en hals te definiëren. Vet is van nature stevig en klonterig, waardoor het moeilijk te verwijderen is. Door het vet echter te laten smelten met de lipolaser, kunnen we het gemakkelijker en sneller verwijderen door een dun ‘rietje’ van de liposuctie.

Lipolaser: minimaal invasieve methode

Een van de belangrijkste voordelen van liposuctie in combinatie met lipolaser is dat het een minimaal invasieve methode is. In vergelijking met traditionele chirurgische ingrepen zijn er geen grote incisies nodig, wat minder belastend is voor de huid en ook zorgt voor een aanzienlijk kortere hersteltijd.

Daarbij stimuleert de laserenergie nog lang na de behandeling de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Dit draagt bij aan een gladdere en strakkere huidtextuur, waardoor het cosmetische resultaat nog mooier wordt.

Is lipolyse iets voor jou?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bij Skin+Surgery Clinics zijn de specialisten ervaren en bekwaam, waardoor je in goede handen bent. Neem dan contact  op voor een vrijblijvend adviesgesprek 

Deel het artikel:
SkinSurgery Clinics
Dit artikel is geschreven in samenwerking met SkinSurgery Clinics.