Goed voorbereid op een borstlift: 6 tips
Slappe, hangende borsten. Misschien door een zwangerschap of omdat je flink bent afgevallen. Soms doet een goede bh wonderen, maar is dat voor jou niet voldoende? Dan kan een borstlift een optie zijn. Door je goed voor te bereiden op die operatie herstel je sneller en heb je vaak minder last van bijwerkingen. Met deze zes tips kom je een heel end.
Bij verslapte borsten zie je vaak dat er in het bovenste gedeelte wat mist. De borst lijkt leeg, de huid is slap. Dat komt bijvoorbeeld vaak voor na een zwangerschap, gewichtsverlies of gewoon door ouderdom. Niets geks dus, maar wel vervelend. Daarom snappen we heel goed dat je er iets aan wilt laten doen.
Tijdens een borstlift wordt de overtollige huid verwijderd en de tepel verplaatst. Geen simpele operatie dus het is verstandig om je er goed op voor te bereiden. Bespreek tijdens het eerste consult dat je hebt met de specialist hoe je dat het beste kan doen. Wij helpen je vast op weg.
1. Kies het juiste moment
Als je je laat behandelen aan je borsten, is het belangrijk dat je het juiste moment kiest voor de operatie. Niet in de zomer of winter, maar op het juiste moment in je leven. Zo is het belangrijk dat je gewicht stabiel is. Veel afvallen of juist aankomen is namelijk van invloed op hoe je borsten eruit zien en kan het effect van de borstlift teniet doen. Ook een zwangerschap heeft veel impact op je borsten. Je kunt daarom het beste wachten tot na de zwangerschap(pen) voor je een borstlift laat doen.
2. Stop met roken en drinken
Vooral die eerste is heel belangrijk. Dat nicotine slecht voor je is, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat het de kans op bijwerkingen en complicaties vergroot? Door de nicotine in je bloed geneest de wond minder snel. Het is daarom belangrijk dat je een paar weken voor de borstlift stopt met roken.
Een week voor de operatie is het belangrijk dat je geen of weinig alcohol drinkt. Niet meer dan één glas per dag. Omdat alcohol een bloedverdunnende werking heeft, is ook dit nadelig voor de wondgenezing. Drugs zijn uiteraard ook uit den boze een week voor de operatie.
3. Check je medicijnen
Tijdens het eerste consult met de specialist is het belangrijk om te bespreken welke medicijnen en vitamines je gebruikt. Vertel dan ook alles, want soms hebben de meest onverwachte dingen invloed op de operatie. Het makkelijkst is om de medicijnen en vitamines die je gebruikt mee te nemen naar het gesprek. Zo weet de specialist ook precies welke variant en dosis je gebruikt.
Gebruik je bloedverdunnende medicijnen? Dan zul je hier een paar dagen voor de ingreep mee moeten stoppen. Doe dit altijd in overleg met je arts. Goed om te weten: ook aspirine is een bloedverdunnend middel. Slik dit dus niet meer een vanaf een paar dagen voor de borstlift.
4. Haal arnica druppels in huis
Arnica is een plant die veel wordt gebruikt in homeopatische geneesmiddelen. Het werkt helend en ontstekingsremmend. Door een paar dagen voor de borstlift te beginnen met het slikken van arnica druppels of pillen heb je minder kans op zwellingen en bloeduitstortingen.
5. Koop een goede sport bh
Na de operatie hebben je borsten veel steun nodig. Je hebt daarom een goed passende, stevige sport bh nodig. Belangrijk is dat het een bh is zonder beugels, beugels kunnen namelijk de wond irriteren. Soms kun je een bh krijgen via de kliniek waar je de borstlift uit laat voeren. Je kunt hier dus altijd even naar vragen tijdens het eerste consult.
6. Draag loszittende kleding
Die sport bh is namelijk echt het enige strakke dat je aan wilt hebben na een borstlift. Verder kun je voor en tijdens de ingreep het beste lekker zittende, losvallende kleding aantrekken die makkelijk aan en uit kan. Wel zo comfortabel.
Vind een goede kliniek
Een laatste tip, gratis van ons: zorg ervoor dat je een goede kliniek en specialist vindt voor de behandeling. Dat doe je bijvoorbeeld door onafhankelijke reviews te vergelijken. Vind een kliniek voor een borstlift bij jou in de buurt, check die reviews en plan gemakkelijk een eerste consult in. Succes!