7 oktober 2024

De halslift: 6 veelgestelde vragen beantwoord

Kalkoennek, onderkin, flapjes; hoe je het ook noemt, leuk is het niet. Die overtollige huid onder je kin zorgt ervoor dat je er ouder uitziet en dat zit je dwars. Met een halslift wordt dat stuk huid - en soms ook vet - verwijderd. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Doe het pijn? En hoe zit het met de littekens?

Een cosmetische operatie is niet zomaar iets. Zeker niet in je gezicht. Daarom is het slim om van tevoren veel informatie op te zoeken over de behandeling die je wilt ondergaan. Deze blog is vast een goede start. We beantwoorden de zes meest gestelde vragen over een halslift. 

Kan een halslift ook zonder operatie?

Je wilt een operatie misschien het liefst vermijden, dat snappen we. En dat kan. Er zijn verschillende niet-operatieve behandelingen die je kunt laten doen om de huid in de hals strakker te maken. Voorbeelden van een halslift zonder operatie zijn:

  • Fillers en botox 
  • Huidverstrakking door middel van een laser
  • Een draadlift

Het resultaat van deze behandelingen is niet zo goed als wanneer je een operatieve halslift laat doen. Houd daar wel rekening mee. Je kunt alle opties bespreken tijdens het eerste consult met de specialist.

Wat is de prijs van een halslift?

De kosten van een halslift zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • de ervaring van de specialist
  • de locatie van de kliniek
  • hoe moeilijk de operatie is 

In Nederland ligt de prijs van een halslift tussen de 3.000 en 6.000 euro. Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten voor de operatie zelf zijn. Soms zijn er nog bijkomende kosten zoals pijnstilling en verband. 

Je kunt het beste tijdens het eerste consult met de specialist vragen naar de totaalprijs van de behandeling. Zo weet je precies hoe het zit in jouw situatie.

Hoe zit het met de littekens?

Een belangrijke vraag voor een operatie die plaatsvindt in je gezicht. Zoals bij elke operatie, zorgt ook een halslift voor littekens. Maar de specialist zorgt er wel altijd voor dat de incisies voor een halslift in natuurlijke huidplooien en haarlijnen worden geplaatst. Zo zijn ze zo min mogelijk zichtbaar. 

Goed om te weten: direct na de operatie zijn de littekens rood en gezwollen. Ze vallen behoorlijk op. Schrik hier niet van, je huid heeft tijd nodig om te helen. Na een half jaar tot een jaar zullen de littekens vervagen en zie je er minder van.

Kan ik een halslift combineren?

Ja, dat kan zeker. Sterker nog, het komt vaak voor dat een halslift gecombineerd wordt met een andere behandeling. Een facelift bijvoorbeeld, of botox en fillers. Zo pak je niet alleen de hals aan, maar ziet je hele gezicht er een stuk jonger uit. De specialist zal deze opties met je doornemen tijdens het eerste consult.

Wat zijn de gevaren van een halslift?

Iedere operatie brengt risico’s met zich mee, dat geldt dus ook voor een halslift. Zo kun je te maken krijgen met bloedingen, infecties of slechte wondgenezing en lelijke littekens. Ook bestaat de kans op zenuwschade of blijvende gevoelloosheid in de hals.

Hoewel deze complicaties gelukkig maar heel weinig voorkomen, is het verstandig om je goed te realiseren wat precies de risico’s zijn. En welke maatregelen je kunt nemen om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Wat als mijn halslift mislukt?

Je wilt er liever niet over nadenken, maar er bestaat een kans dat jouw halslift mislukt. Die kans is klein, gelukkig. Maar heb je toch niet het gewenste resultaat bereikt? Dan kun je dit het beste direct bespreken met de specialist die je behandeld heeft. Meestal kan hij of zij door middel van kleine correcties het resultaat bijsturen.

Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, is het belangrijk dat een ervaren en gekwalificeerde specialist uitkiest voor jouw halslift. Hij of zij zal je tijdens het eerste consult precies vertellen wat een halslift precies inhoudt, wat het resultaat is waar je rekening mee kunt houden en hoe je je het beste kunt voorbereiden. Lees onafhankelijke reviews en vind zo de juiste specialist voor jouw halslift.

23 Halslift klinieken
Deel het artikel: